Jeroen Van Bergen, Altijd prijzen, Gouvernement aan het Maas, Maastricht

Jeroen Van Bergen participe à « Altijd Prijs. Overzichtstentoonstelling Parkstad Limburg Prijs 1987-2014 », une exposition collective rassemblant six récents lauréats du Parkstad Prijs limbourgeois. Vernissage à la Maison Provinciale à Maastricht ce jeudi 9 octobre. Exposition accessible jusqu’au 19 décembre.

De overzichtstentoonstelling is een initiatief van Stichting Promotie Limburgse Kunstenaars in samenwerking met Provincie Limburg en toont actueel werk van de Maastrichtse kunstenaar Frans Duckers, die in 1986 in opdracht van de stichting ‘De Limburger’ maakte, en van de vijf kunstenaars die in de periode 1987 tot heden de Parkstad Limburg Prijs wonnen: Paul Devens (Maastricht), Hadassah Emmerich (Heerlen), Bas de Wit (Budel), Caroline Coolen (Bree-B) en Jeroen van Bergen
(Heythuysen).
De Parkstad Limburg Prijs biedt een podium aan jonge, veelbelovende Limburgse kunstenaars tot 35 jaar. De prijs is ingesteld door de stichting Promotie Limburgse
Kunstenaars. Dit initiatief – ontstaan vanuit Junior Kamer (JCI) ‘Land van Herle’ – werd in 1989 in het leven geroepen om structureel en gedragen door kunstliefhebbers, overheid en bedrijfsleven minder bekende jonge Limburgse kunstenaars te promoten door middel van een expositie, een catalogus en een geldbedrag. Bij de oprichting van de prijs in 1987 werden vijf edities beloofd. Deze belofte heeft de stichting Promotie Limburgse Kunstenaars met ‘Altijd prijs. Overzichtstentoonstelling Parkstad Limburg Prijs 1987-2014’ ingewilligd. In de periode 1987-2014 zijn vijf prijzen uitgereikt aan vijf jonge kunstenaars uit Nederlands en Belgisch Limburg, die door vijf jury’s zijn geselecteerd uit 40 genomineerden en 300 inschrijvingen. Ruim 80 investeerders maakten de prijs mogelijk.
De expositie ‘Altijd prijs. Overzichtstentoonstelling Parkstad Limburg Prijs 1987-2014’ toont aan de hand van actueel werk de ontwikkeling van Frans Duckers en de vijf prijswinnaars op de plek waar het allemaal begon: bij ‘De Limburger’ in het Gouvernement aan de Maas.
Samen geven deze zes kunstenaars in uiteenlopende disciplines een treffend beeld van de ‘state of the art’ van de beeldende kunst in Zuid-Limburg in de laatste decennia.

stalin-allee-001-allee

Jeroen Van Bergen
Stalin alle 001. Allee. 2014

[sociallinkz]